#173 – Dags att leta efter avancerade aliens – Harvardprofessorn är förbannad

Abraham “Avi” Loeb är arg. Varför är det så många haters? Allt han försöker göra är att samla in data, vanlig forskning med andra ord. Dessutom forskning som skulle kunna sätta mänskligheten på en ny bana. En bana ut i världsrymden, en väg till att bli ett interstellärt folk.  

I det sista avsnittet av den andra säsongen av Intergalaktiskt berättar Avi Loeb för Bill Burrau och Viktor Krylmark varför det är viktigt att finansiera letandet efter avancerade utomjordingar.  

I podcasten berättar han om expeditionen till Stilla havet för att leta efter material från ett interstellärt objekt. Och han rasar mot kollegor som säger att det han letade efter bara var en lastbil. Ja du läste rätt, men hur kan en interstellär meteor vara en lastbil? 

Att vi också behöver spendera pengar på att reda ut vad objekten som amerikanska stridspiloter rapporterat om anser han är en självklarhet. Med sin nya utrustning har han med sina kollegor kartlagt över en miljon objekt som nu ska analyseras med maskininlärning.  

Och apropå maskininlärning, blir nästa säsong av Intergalaktiskt ai-baserad? 

 

Vill du komma i kontakt med oss? Har önskemål på spännande rymdfenomen som vi borde prata om? Tveka inte att höra av dig:   

  

[email protected]  

  

[email protected]  


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Läs hela nyheten här