Det är inte säkert att du har hört talas om appen Bower men jag ska försöka förklara för dig här under vad det är för något. Det är en app som gör det roligare att källsortera rätt och på regelbunden basis. Vi vet alla att vi behöver dra vårt strå till stacken för att kunna rädda klimatet. Ett relativt enkelt sätt att göra en liten insats för klimatet och miljön är att slänga sina sopor på rätt ställe. Plast ska slängas i plaståtervinningen och så vidare. Vi slänger otroliga mängder sopor varje år och då kan vi i alla fall se till att vi källsorterar dem rätt så att de kan bli nya produkter som inte tär på miljön mer än nödvändigt.

Som att panta

Med Bower så sorterar du först dina produkter hemma i din bostad för att därefter skanna in dem i appen innan du slänger dem. Det spelar ingen roll vad det är för produkter, det går att skanna in mjölkkartonger, glasflaskor, petflaskor och allt annat som ska källsorteras. Därefter går du till din närmaste återvinning och slänger dina saker. En mycket bra sak med Bower är att den kan tala om för dig var den närmaste återvinningsstationen är någonstans. Det är smart om man inte är på sin vanliga hemadress men behöver slänga något. Din avfallsstation i din bostadsrättsförening fungerar alldeles utmärkt. Du behöver inte ta dig till en soptipp. När du slänger så tar du en till bild för att bevisa att du har källsorterat rätt och det är hela idén med Bower. Du har källsorterat rätt och gjort en liten vinning för jorden.

Varför skanna?

Du kanske tänker att det bara är ett mer jobb att skanna in dina produkter men självklart finns det ytterligare en vinning för dig med att använda Bower. Du får nämligen ett pantkvitto för det du slänger. Precis som när du går till affären ch pantar dina burkar men här får du för allting. Med detta kvitto kan du antingen få poäng eller pengar beroende på vad du pantar. Poäng kan du använda för bonuscheckar eller rabattkuponger för att lösa ut i olika butiker. Pengar kan du skänka till välgörenhet eller ta ut på ditt bankkonto.

Det finns alltså inget negativt med att använda Bower och det är inget som kommer att kosta dig pengar, du kanske till och med tjänar lite på det så sätt igång.